Da, postoje programi za Windowse.... (Microsft ISA), Kerio Winroute firewal...., u linuxu se to moze s raznim programima i iptablesima..., za PC jos postoji standardno pfsense, m0n0wall, mikrotik....
da i onda je racunalo router i ljepo radi...
Onako kako se radi u praksi, ako su neke specijalne stvari u pitanju i zeli se dijeliti promet, to se vec raditi na Layeru 2. (switch, frame ralay i sl.), pogledaj npr. MPLS...
Sto se tice TCP/IP modela..., to se sve odvija na donjem prvom layeru - Network access , onda.., sto uopce nije bitno za daljjni IP layer(2) ili transport(3)...
Da budemo malo konkretniji..., neznam dal ce ti pomoci..., al sjetio sam se, imas program, GetRight (vjerojatno ima i drugih koji to mogu)..., program je tipa download manager..., glavna stvar je bila sto mozes pauzirati download i kasnije nastaviti.. ili ako veza pukne, samo kasnije nastavljas download..., Moze skidati FTP / HTTP ..., pogledaj malo detaljnije na njihovoj stranici..
Dakle vezano za loadbalancing.., recimo da skidas nesto preko HTTP-a file od 1GB.., mozes reci da otvori dvije konekcije prema serveru, i onda s prvom skida od pocetka do 50% file-a, a s drugom konekcijom od 50% - 100% tog istog file-a..., drugim rijecima dobio si dvije konekcije i onda se nadas da ti je ona prosla kroz drugi gateway

to su dvije skroz neovisne konekcije

medjutim, zasto je to moguce ? zato sto HTTP i FTP prokoli omogucuju download datoteka s odredjene adrese, nemora biti od pocetka...
univerzalno rjesenje za sve TCP protokole neces, naci jer to nije moguce..
Jos jednom... pogledaj kako se na Layeru 3 .., kreira paket te sta u njmeu sve pise (IP source i IP destination)...., u slucaju dva linka ili razdvajanja upload prometa..., paket bi po jednom linku s jedne ip adrese dosao do servera.., ali se nebi znao vratiti nazad do druge tvoje IP adrese (drugi link - download)...., tocnije mora se vratiti na onu prvu pocetnu izvornisnu ip adresu..
kada bi promjenili protokol i napravili da se to moze, to bi se moglo koristiti kao mogucnost za DoS napad...
(ja bi poslao 100 paketa nekom serveru, a taj neki server neka to sve posalje na
www.google.com)... drugim rijecima ja sam napravio da taj neki server stalno gnjavi
www.google.com