E sad, sorry što me nije bilo dulje vrijeme. Malo sam istraživao. Naime, skužio sam teoretski da sav promet sa tog PPTP servera furati na jedan link - naime to je onda obično rutanje, a to bi se moglo izvesti putem route-map komande i access listi. Teoretski, ja njemu mogu dodjeliti još jedan IP izvan tog .0.0 subneta, recimo 5.0, pa onda VPN promet furati kroz čitav taj subnet i to sam mislio probati. To ću danas probati pa vidjeti rezultat.
DODATAK: Evo, riješio sam problem. Naime, korištenjem route-map naredbe može se preusmjeriti promet sa određenog IP-a na određeni interface. Kvaka je bila u sljedećem, trebalo je ta pravila integrirati kroz postojeći NAT - jer nam je i NAT bio izveden putem route-mapa. E sad, da bi se to riješilo pravilo je sljedeće. Osim standardnog ACL-a koji propušta promet kroz NAT za sve postojeće subnetove s kojima želimo izaći van - nazovimo ga ACL 1 - potrebno je dodati još jedan ACL, recimo 2 koji sadržava IP adrese hostova koji bi trebali ići na alternativni link. Takav ACL je potrebno dodati u route mapu pomoću match naredbe (match address 2), i postaviti tako da ga se forwarda na željeni link. Kod mene je zajeb bio što sam koristio set interface naredbu, a link je imao statičku adresu. U tom slučaju je bolje koristiti set ip next-hop IP-adresa. Onda možeš dodati i naredbu set interface PRIMARNI_LINK tako da ako se alternativni link sruši, da taj promet ipak prođe i na standardni link. E onda pod istom route-mapom ali različitim prioritetom (recimo da je prvi dio route mape imao prioritet 10, a drugi dio jedan, naredba za prvi dio route-mape bi bio route-map abc permit 10, a za drugi route-map abc permit 11) je potrebno pustiti standardni NAT, znači match ip address 1 i set interface PRIMARNI LINK i onda poželjno set ip next-hop IP.adresa.sekundarnog.linka.
I ključni zajeb koji sam napravio jest da sam taj policy stavio da se primjenjuje na outgoing linkovima (znači outside), a trebao sam staviti na dolaznim linkovima (Vlanovima ili Ethernet sučeljima koji dovode pakete iz switcheva i drugih računala). To se radi u config-if modu sa naredbom ip policy route-map IME_ROUTE_MAPE_KOJU_STE_NAPRAVILI. I sad sve radi kako spada

E sada, ovo je limitirano na filtriranje po IP adresama, tako da ako imate više servera na jednom fizičkom stroju nemoguće je odrediti koji promet ide gdje - jer za to treba inteligentniji router - možda neki Linux routing server. Alternativno - virtualizacija - svaki server u zasebni virtualni stroj, dodjeliš svakom stroju zasebnu IP adresu i šibaj.